Historie

In Huizen met zijn vele vaak op religieuze grondslag gebaseerde koren bleek in 1998 behoefte aan een andersoortig gezelschap, namelijk een koor met een gemengde bezetting (SATB) en een gemengd repertoire: zowel lichte muziek als klassieke muziek vinden een plek.
Met een muziekbibliotheek van ruim honderddertig nummers kunnen we nu altijd een gevarieerd programma samenstellen. Het koor treedt ongeveer 6 keer per jaar op, zowel in diverse zorgcentra in Gooi en Eemland als bij speciale projecten en koorfestivals. En eenmaal in de anderhalf à twee jaar is er de grote uitvoering, waarbij alle registers opengaan,  in de lente of in de herfst.
In het verleden hebben de Moclas Singers o.a. opgetreden op de Huizer Veteranendag, in theater ’t Spant ter opluistering van het programma van Henk Poort en Danny de Munk, in het Autotron op de jubileumdag van de KBZON (de zangbond). We gaven een Bevrijdingsconcert in Hogewey in Weesp en we luisterden de afgelopen jaren op 4 mei de Dodenherdenking van de gemeente Huizen op (zie de foto- en videogalerij). Voorts bezorgen we de mensen in verzorgingscentra af en toe een leuke middag en ook geven we herhaaldelijk acte de présence op diverse korenfestivals, o.a. in Haarlem, Weesp en Naarden.

 

sing