Historie

De historie van ‘The Moclas Singers’ gaat terug tot 1998. Toen bleek er in Huizen – met zijn vele vaak op religieuze grondslag gebaseerde koren – behoefte aan een andersoortig gezelschap, namelijk een koor met een gemengde bezetting (SATB) en een gemengd repertoire. Het repertoire bevat zowel lichte als klassieke muziek.
Met een muziekbibliotheek van ruim honderdvijftig nummers kunnen we nu altijd een gevarieerd programma samenstellen. Het koor treedt ongeveer 4 keer per jaar op, zowel in diverse zorgcentra in Gooi en Eemland, als bij speciale projecten en korenfestivals. En eenmaal in de anderhalf à twee jaar is er de grote uitvoering, waarbij alle registers opengaan, meestal in de lente of in de herfst.
In het verleden hebben de Moclas Singers o.a. opgetreden op de Huizer Veteranendag, in theater ’t Spant ter opluistering van het programma van Henk Poort en Danny de Munk, in het Autotron op de jubileumdag van de KBZON (de zangbond). We gaven een Bevrijdingsconcert in Hogewey in Weesp en we luisterden de afgelopen jaren op 4 mei de Dodenherdenking van de gemeente Huizen op (zie de foto- en videogalerij). Voorts bezorgen we de mensen in verzorgingscentra af en toe een leuke middag en ook geven we herhaaldelijk acte de présence op diverse korenfestivals, o.a. in Haarlem, Weesp en Naarden.

historie, sing