Dirigent

Sinds november 2010 is Frederic Voorn onze dirigent. Kenmerkend voor zijn stijl van werken met het koor is, dat hij in staat is enerzijds inzet en concentratie af te dwingen en anderzijds met humor voor een ontspannen sfeer te zorgen.
Hij is actief op verschillende muzikale terreinen: Frederic is niet alleen dirigent van 4 koren, maar ook een befaamd concertpianist (en behalve tijdens concerten te beluisteren op zijn CD ‘s zoals de in 2013 uitgebrachte Musicbox). Voorts componeert hij zelf (o.a. kamermuziek), schrijft artikelen voor diverse bladen (Piano Wereld, Akkoord Magazine) en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano’s en pianisten.

Dirigent


Voor zijn website zie: https://www.fredericvoorn.nl/

Overigens, de eerste dirigent – degene ook die de naam “The Moclas Singers” heeft verzonnen – was Frans Wertwijn uit Soest. Hij werd opgevolgd door Martin van Opstal uit Almere, in die tijd werd de pianobegeleiding verzorgd door Friederike Wöllisch uit Huizen, tegenwoordig zeer actief als dirigente. Daarna, sinds september 2005, nam Paul Snoek uit Eemnes de honneurs waar, bij concerten speelde Annemiek Jussen uit Hilversum piano. En vervolgens werd de dirigeerstok overgenomen door Koen van der Meer uit Hilversum. Hij was dirigent van september 2009 t/m juni 2010.